Oldalak

vasárnap, október 28

Swaris szett a barátnőmnek



A nyaklánc eredetijét Arduinna csinálta meg. Elnézést kérek tőle... remélem nem haragszik meg, hogy lemásoltam. De ilyen szép mintát nem bírtam "otthagyni". :) A karperec Sereine műve alapján, kicsit változtatva... :D

péntek, október 26

Bogyós, strasszos hosszú nyaklánc


Az eredetit egy francia lapon láttam... beleszerettem. Nekem így sikerült, emlékezetből. :)

vasárnap, október 21

Kashaya mintája alapján

Nagyon gyors és kellemes minta. :) Kicsit változtattam Kashaya karperecéhez képest. Nekem valahogy így tetszett. :)

Bilobás barokk karkötő


Első Biloba művem... nézzétek el nekem. :D Sajnos a szinek megint elmásztak. :( Ugyanis mohazöld és metál bronz elvben a delicák szine. :)

péntek, október 19

Hullámok... karperec + nyaklánc :)


Annyira jó a minta, hogy nem bírtam abbahagyni... így lett egy heringes nyaklánc hozzá, egy kis csavarral meg miegymással. :D

csütörtök, október 18

szerda, október 17

A pizsamás csillag :)

Még egy csillag próbálkozás. :D Bár még mindig nem az igazi az én szememben...

kedd, október 16

Endless hering karkötő


Nagyon egyszerű kis karkötő, de a pony gyöngyök miatt isteni hordani. Olyan selymes, érdekes tapintású. Szépen simul a csuklóra. :)

vasárnap, október 14

Beads and Button féle karkötő második variációja


Na, itt a Cicáspanni féle BB karkötő majdnem teljesen a minta szerint megcsinálva. :D Hiába na... nem megy nekem a fegyelmezett mintamásolás. Most a szélére raktam még egy sort amitől olyan kövér hernyószerű lett. :D Hát lehet egyszer ráveszem magam a minta lemásolására. Köszönöm Cicáspanni. :)
És köszönöm Fidjinek a kitartó segítséget a mintaolvasáshoz! :)

szombat, október 13

"Reversible" a köpönyegforgató :)


És itt egy kicsit macerás, de nagyon szórakoztató karperec. Kifordítom, befordítom mégis... Ismeritek, ugye? :D

péntek, október 12

Otinak a Seherezádé mellé

A minta Otit dícséri, ő találta ki. :) És szerintem igazán illik hozzá. :)

Halgerinc


Már megint magamnak "dolgozom": :D Azaz a saját kedvemre. Magamnak. Csak nekem! :D Nagyon jó volt csinálni.

csütörtök, október 11

Gyöngyitisz

Ne haragudjatok lányok, de ezt muszáj elmentenem ide magamnak!
Az egyik gyöngyfűző fórumon írta egy nagyon tehetséges gyöngyöző. És annyira igaza van... aki olvasta közülünk mind bólogatott! :D Szóval itt a:
Gyöngyitisz!
Úgy kezdődik, hogy látsz egy mintát, és elhatározod, hogy ha más is meg tudja fűzni, akkor biztosan te is! Tök jól sikerül, mindenki megdícséri, barátnő, szomszéd, munkatárs. Aztán fűzöl óvatosan egy másfélét is, ez mégjobban sikerül. Aztán ugyanaz a mindenki szép lassan megkörnyékez nem fűznél-e neki is valami egyszerűt, kis aranyosat. Dehogynem!! Kihívás!
De már annyi nyakit elajándékoztál, hogy azt veszed észre jó lenne ha egy kis pénzed visszajönne, mert így még rá is fizetsz. Itt elgondolkodik az ember, hogy el kéne adni egyiket másikat, de annyira a szívünk csücske mindegyik, hogy nem tudunk megválni tőlük. Aztán fájó szívvel eladunk egyet-kettőt, egyre többet, s egyre többet is költünk gyöngyre, egyre szebbekre! A párunknak nem valljuk be csak a felét, annak amit ráköltöttünk.
Az interneten előbb óvatosan, majd egyre bátrabban, sőt mániákusan vadásszuk az új mintákat, már azt sem tudom melyik mappámban mi van, kb. 60 évre való mintám van nekem is, de nem számít, majd egyszer megfűzöm.... Ja, és eleinte az ember csak néha délután ül le fűzögetni, aztán már nem főz rendesen, csak összedob valamit, illetve nem is takarít, majd lesz, ahogy lesz, de úgy érzed meg kell fűznöd azt a klassz kis karit! Később már éjszakába nyúlóan is fűzöl, mert ez a gyöngyitisz!!!
Erre számíthatsz!
De megéri, mert örömet ad, gyöngyörű és különleges hobby. Barátokat, társakat találsz, akik hasonlóan gyöngyitiszben szenvednek, akik mindig veled vannak, segítenek ha kell és újabbakra buzdítanak!!!

kedd, október 9

Mobil lógó Móninak


Egy kicsit rózsaszín, egy kicsit lila és csillog! :D De remélhetőleg feldobja a mobilodat Móni! :D

Szíves hering


Na, ez kicsit más mint amit mostanában szoktam. De kell ilyen is. :) Viszont még mindig az én szineim. :) Tégla, zöld, arany.

hétfő, október 8

szombat, október 6

Bogyós szett

Közkívánatra (és most már az én örömömre is) itt a teljes szett. Hú! És még mindig nem unom a bogyókat!!!! :D Köszönöm a bíztatásokat. És örülök ha tetszik nektek! :)

péntek, október 5

Egy mintaolvasási hiba végeredménye :)


És így jártam. :D Azt hittem értem a mintát aztán a legvégén kiderült, hogy így csak egy sor tekla fér bele. Na, de holnap csinálom a duplát is. Azért ez sem csúnya, ugye? :)

csütörtök, október 4

Bogyóshoz karperec


Nahát, itt van a nyaklánchoz a karperec is. :D És még mindig nem untam meg a bogyókat. :D

szerda, október 3

Bogyókkal



Számolnom kellene ez hányadik bogyósom... de inkább csak élvezem. :D
Köszi az ötletet Zsuzsa. :)

Peyote



Régóta váratott magára a befejezése ennek a karperecnek. A képeken nem látszik nagyon érdekesnek, de csuklón igazán jól mutat. :) Jó volt megcsinálni. :)

kedd, október 2

Csillogó csillag


És itt az újabb négyszöges variáció! :) Kicsit arany, kicsit zöld, de az enyém! :D

Kockasor


Itt az újabb őrületem. :) Beleszerettem ebbe az egyszerűnek tűnő mintába. Olyan sokféle variációja lehet, hogy úgy érzem lesz ebből több ékszerem is. :)