Oldalak

szerda, július 4

Kumihimo karkötő

Úgy néz ki engem is elkapott ez a fonási láz. A végeredmény teljesen olyan mint a horgolás. Csak a végzárással nem vagyok elégedett. Hiszen a horgolásnál csak 1 szálat kell mindkét végén eldolgozni, itt 8 szál van a legvégén. Az nem tetszik (sok videóban ezt láttam), hogy levágják egy csomó után és ragasztják. Bár lehet, hogy legközelebb kipróbálom, mert fél órámba tellett eldolgozgatni a szálakat. :( Szerintem kísérletezem még vele. :)

13 megjegyzés:

  1. Szuper lett! Az eldolgozásra nekem sincs épkézláb ötletem a csomózáson kívül...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett ,igazán tetszik! az eldolgozást én úgy oldottam meg hogy először is elkötöm damillal a végét és levágom a farkincát ,majd hurkos szerelő pálcát a végébe húzok ,majd a levágott csomót /amiből kiáll a szerelő pálca/ beragasztózom ráhúzom a kupakot amibe szintén egy pötty ragasztót teszek és ráhúzom a kupakot a csomóra hát én utána nem tudtam szétszedni pedig de jó lett volna! Persze biztos van más megoldás is nekem ez bejött!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! Esetleg a gyongyel valo fűzésről van valahol leíras vagy videó? Előre is köszönöm

      Törlés
    2. Kedves kriha! Keresd meg ezzel a kéréssel Kereki Krisztinát a FB-on! Neki van a kumihimós gyöngyfonásról tananyaga videóval!

      Törlés
    3. Közben megtaláltam: https://gyongy-tanfolyam.hu/kumihimo.html?fbclid=IwAR0fUcJbgS1hOM4CmBN3MC197lo1Yi9K4dpA1AENiK2fU6t0jOg8B-raxYE

      Törlés
  3. Köszönöm a hozzászólásokat. Ewa, én is ragasztani szándékozom majd a következőt. Bár sose bíztam a ragasztott dolgokban. De nekem is úgy tűnik, hogy más "tiszta" megoldás nem igen van.

    VálaszTörlés
  4. Igen a ragasztás a legjobban megoldható de én a bizti kedvéért azt a szerelőpálcát beakasztom az utolsó gyöngysor alá!! Biztos ami biztos + a ragasztó hát én nem tudtam szétszedni

    VálaszTörlés
  5. Hajni, nagyon szép a karkötőd! Milyen gyönggyel csináltad? Én is ragasztottam a gyöngykupakot a láncra, amit készítettem, úgy, mint EWA (pedig ott nem is konzultáltunk). Egy napi száradás után mozdíthatatlan volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Andi, 8-as Toho kása írisz bronz színben. Még egy pont a ragasztónak. :) Nem azért ódzkodom a ragasztótól, mert nem ragad meg benne a gyöngykupak, hanem azért mert láttam már 1 év után szétmálló ragasztott darabot. Magyarul az időtállóságában nem bízom!!

      Törlés
  6. Nagyon jó lett! Irígykedem, hogy már ismeritek ezt a technikát.

    VálaszTörlés