Oldalak

péntek, augusztus 31

Csomózott karkötők


Tegnap este megkergültem. Előbb a rózsaszínes lett meg, majd a szürke (ami élőben inkább barna) majd az arany bőrős. :) Úgy indult, hogy akartam valami ... akármilyen karkötőt magamnak, ami csak egy semmiség. Aztán megláttam az egyik zsinórt a boltból és beugrott, hogy a sima makramé csomókkal még nem is foglalkoztam. Aztán már nem volt megállás. Nagyon szívesen csomózgattam. Jól esett!

csütörtök, augusztus 30

Odília, a minta kedvéért


Szombaton ez lesz a tananyag és most kellett rájönnöm, hogy milyen régóta ígérgetem ennek a medálnak a mintáját. Hát most meglett. :) Igaz, a minta kedvéért ezt most erős színekkel készítettem, nem az én színem az ilyen nagyon piros. De a végeredmény végül is annyira nem rossz.

hétfő, augusztus 27

Újabb Cegőke




Most teljesen más színvilágban és hosszú láncra téve. Ez már olyan hosszú, hogy a köldök kategória. :D Vad, de nekem most teszik.

péntek, augusztus 24

Écska medál


Még egy csillag. Nem bírok ezzel leállni. És már megint fontam is. Hjajjj! Na, de elnézitek nekem, mert én is elnézem magamnak. ;)

csütörtök, augusztus 23

Dalló medál-nyaklánc




Rég készítettem ilyen hosszabb fazonú nyakláncot. De amikor a Cegőke medálomat fűztem, akkor több féle forma is kijött a kezeim alól, amiket végül elbontottam, mert túl méretesnek tűntek. Kriszta meglátta az egyik félkész projektet és mondta, hogy egy hosszú nyaklánc medáljaként érdekes lenne. És nekem ez megmaradt az agyamba és tudtam, hogy ki kell próbálni. :) Hát ilyen lett. Még mindig nem tudok hosszabb nyakláncokat teljes nagyságában fotózni. :(
A nyaklánc egy része megint kumihimo... hm, ezt sem bírom abbahagyni. :)

szerda, augusztus 22

Csaga virágok



Nagyon tetszenek EZEK a szirmok. Olyan elegánsan kecsesek. Jobban tetszenek mint a swarovski szívek. Ezért döntöttem úgy, hogy ezekből készítek medált és/vagy gyűrűt, hogy lássam milyen alakul ki ezzel a levéllel, de hasonlóan ahhoz a mintához. Nem tetszett az alap, így tovább díszítettem. 

kedd, augusztus 21

Coccolo medál

Ewa Coccolo medálját fűztük a közös fűzőcske alatt Zsuzsával. Én kicsit változtattam a mintán (minő meglepetés), mert szeretem a masszív darabokat és ezt most kétoldalúra fűztem. Ugyanaz mindkét oldala, de így keményebb lett. :) Természetesen megint kumihimo láncrészt készítettem hozzá. De azt hiszem most már meguntam a fonást. :)

hétfő, augusztus 20

szombat, augusztus 18

Nyári földimogyoró

Tudom, fura szín egy földimogyorónak, de a színek adva voltak. Mostanában sokat kumihimozom, mert a fiaim itthon vannak és ezt könnyű letenni, ha ugrani kell valamiért. Így néha előre dolgozom. Elővettem a kedvenc barack-narancs színárnyalatú hímzőfonalamat és fehérrel párosítva fontam egy alapot. Ehhez kellett valamit passzítani most. :) És a bogyóforma most valahogy így kívánkozott ki. :) Lehet csinálok majd egy "igazi" mogyorót is. 
Köszönöm az névihletet Juditnak. :)

csütörtök, augusztus 16

Cegőke medál


Nem szín hű sajnos, mert a középső nagy fánkok nem ilyen kékesek, hanem opál türkiz zöldek. Azaz ITT megleshetitek a pontos színét. De ennél jobbat nem tudtam fotózni a medálról. A színeket "loptam" Katitól, aki mostanában ilyen színekben fűz. Köszönöm neki az inspirációt. :)

kedd, augusztus 7

Apró medálkák

Apróságokkal foglaltam le magam az elmúlt 2 napban. Az első darab az az Agnella medálom kicsinyített és szirmosított változata. 
 A második medál alapja Edittől kapott üveg medálka. Gyöngyhímzés. Valamiért nem érzem tökéletesnek. De javítani nem tudok rajta. Nem tudom mi nem tetszik, de így marad. :) Hátha kell így is valakinek. Ja, ő is minimedál.
 A harmadik tetszik a leginkább. Olyan törékeny, romantikus. A képen nem is látszik annyira, hogy a medál egy sima üvegbe "fagyasztott" kisvirág. Az egész egy lebegő és nagyon finom darab. Ezt próbáltam tovább vinni a befoglalással, hímzéssel. Nem nagy, sőt kicsi. De olyan cuki, hogy még én is hordanám. :)

A medálkákat most is köszönöm volt tanítványomnak, Editnek!

szerda, augusztus 1

Gyopár


A mai tanfolyamra kellett egy kézzel fogható példány. Így este nekiestem a maradékos dobozomnak és ez potyogott ki belőle. :) Eddig nem szerettem ezt a karikás szirmot. De azt hiszem mostantól jóban leszünk Ő és én. :)