Oldalak

hétfő, május 30

Talita fülbevaló



Gondoltam, hogy itt a nyár és kelleni fog egy igazán egyedi fülbevaló. Aztán természetesen most ömlik az eső és fúj a szél, de nem baj, jön még a nyár ;)
Örömmel fűztem, rég készítettem ilyesmit és jó volt kísérletezni. Lehet, hogy a múlt heti rivolis balesetem is kihatással volt a mostani fűzésre?
Minden esetre a mintáját is elkészítettem, a TisziGyöngyben már meg is találhatjátok :)
Pattern in English too!

péntek, május 27

Sanel medálok

Tegnap duplán mérgelődtem egy sort a törött gyöngyeim miatt. Először elkezdtem fűzni egy új mintát, aminél akkor jöttem rá, hogy a szirom teteje nem teljes, amikor már a medálakasztót akartam rávarrni. Itt láthatjátok is, a kicsit csámpás medálon, amit azóta szétvágtam. A jobb oldali sarok felé néz a törött szirom.
Aztán elkezdtem keresni másik rivolit, hogy újrafűzzem a medált. Persze, a dobozomat az asztal szélére tettem és egy óvatlan mozdulattal ez lett. A szívem megállt egy pillanatra, hogy utána sírva induljon újra. Egyelőre nem volt erőm átnézni, hogy mi marad és mi megy a kukába. Csak felmarkoltam, vissza a dobozba és elsüllyesztettem. 
Szerencsére a baleset előtt már kiválasztottam egy rivolit, amit végül a mostanában kedvenc színeimmel fűztem meg. Kellett a lelkemnek egy kis simogatás na :) 

 Szóval a hétvégi programom is megvan: mintagyártás. 

csütörtök, május 26

Hosszú, hosszú! Színes, színes! :)

Mostanában esténként már vagyok annyira fáradt, hogy nem bírok a kis gyöngyszemekkel fűzögetni. De nem bírom ki, hogy ne gyöngyözzek kicsit, ezért kompromisszumként horgolok :) Mindig egy kicsit. Végül ilyen hosszú lett. Nem tudom megállni, hogy ne tegyek fel több képet róla, mert annyira színes, bohókás. Minden csíkja más és más. Minden oldalról és formában mást mutat emiatt. 
Fotózhatatlanul hosszú ha csak a nyakadba dobod!
 Duplán is hordható, mert elég hosszú ahhoz, hogy egyet tekerve legyen egy hosszú meg egy rövid "sora" :)
 Karkötőnek is feltekerhető. Én 5x tudtam rátekerni a csuklómra, de a vékonyabb csuklóra 6x is tekerhető. :)
 Azt már nem tudom megmondani, hogy akinek kisebb feje van mint nekem az 3x is rátekerheti-e a nyakára, de kipróbálható ;)
Nincs rajta kapocs, allergiásoknak így tökéletes is lehet :)

hétfő, május 23

Relli medálok




Ismeritek azt az érzést, amikor elkezdtek fűzni egy mintát, előre elkészítitek, hogy milyen színekkel, milyen gyöngyökkel fogtok fűzni, aztán menet közben jönnek az ötletek és csereberélitek a színeket? Nálam majdnem mindig így van. Hiszen én még csak nem is tudom, hogy mi lesz a fűzés vége. Ezért csak úgy magam elé veszek pár színt, pár formát és elkezdek építeni. Mire a végére érek, vagy tetszik vagy nem. Most annyira tetszett, hogy menet közben jöttek az újabb színötletek és meg kellett fűznöm még egyszer, majd még egyszer :)
Mintája már elérhető a TisziGyöngyben.

szombat, május 21

Polda medál újra


A minta elkészítése közben éreztem, hogy meg fogom újra fűzni. Kicsit változtattam a színeken, bár itt is szépen látszik benne a rózsaszín!
A mintája már elérhető a TisziGyöngyben.

péntek, május 20

Polda medál


Csak úgy. Mert fűzni támadt kedvem és "látomásom" is volt ;) Nem úgy sikeredett ahogy azt megálmodtam, de összességében elégedett vagyok vele. Majd lesz mintája is, ha a hétvégén lesz időm a képeket összerakni és megrajzolni a lépéseket.

hétfő, május 9

Opika medál

Csak úgy :) És mert nem volt kedvem semmi újfajta gyöngyhöz hozzányúlni a hétvégén. És mégis tetszik ;)
Mintája elérhető a TisziGyöngyben!

kedd, május 3

Tüskés Alexia

Az egyik rendelés összerakása közben, a kezembe akadtak ezek a türkiz tüskék és nem akartak kiesni belőle ;) Gondoltam, akkor már fűzök belőlük valamit és elkezdtem színben hozzá passzoló gyöngyöket keresni. Mikor pár darabot már találtam, akkor jöttem rá, hogy akár Alexiát is fűzhetnék belőle, kicsit megvariálva a tüskékkel. És így tettem ;) Azért a türkiz bicone-ok helyett tehettem volna valami más színt, pl. rózsaszínt. De most egyelőre örülök, hogy elsőre sikerült amit elterveztem. Lesz mintája is. De az Alexiát már megfűzhetitek, a mintája a TisziGyöngyben elérhető!