szerda, július 4

Kumihimo karkötő

Úgy néz ki engem is elkapott ez a fonási láz. A végeredmény teljesen olyan mint a horgolás. Csak a végzárással nem vagyok elégedett. Hiszen a horgolásnál csak 1 szálat kell mindkét végén eldolgozni, itt 8 szál van a legvégén. Az nem tetszik (sok videóban ezt láttam), hogy levágják egy csomó után és ragasztják. Bár lehet, hogy legközelebb kipróbálom, mert fél órámba tellett eldolgozgatni a szálakat. :( Szerintem kísérletezem még vele. :)

12 megjegyzés:

 1. Szuper lett! Az eldolgozásra nekem sincs épkézláb ötletem a csomózáson kívül...

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép lett ,igazán tetszik! az eldolgozást én úgy oldottam meg hogy először is elkötöm damillal a végét és levágom a farkincát ,majd hurkos szerelő pálcát a végébe húzok ,majd a levágott csomót /amiből kiáll a szerelő pálca/ beragasztózom ráhúzom a kupakot amibe szintén egy pötty ragasztót teszek és ráhúzom a kupakot a csomóra hát én utána nem tudtam szétszedni pedig de jó lett volna! Persze biztos van más megoldás is nekem ez bejött!!!

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm a hozzászólásokat. Ewa, én is ragasztani szándékozom majd a következőt. Bár sose bíztam a ragasztott dolgokban. De nekem is úgy tűnik, hogy más "tiszta" megoldás nem igen van.

  VálaszTörlés
 4. Igen a ragasztás a legjobban megoldható de én a bizti kedvéért azt a szerelőpálcát beakasztom az utolsó gyöngysor alá!! Biztos ami biztos + a ragasztó hát én nem tudtam szétszedni

  VálaszTörlés
 5. Hajni, nagyon szép a karkötőd! Milyen gyönggyel csináltad? Én is ragasztottam a gyöngykupakot a láncra, amit készítettem, úgy, mint EWA (pedig ott nem is konzultáltunk). Egy napi száradás után mozdíthatatlan volt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Andi, 8-as Toho kása írisz bronz színben. Még egy pont a ragasztónak. :) Nem azért ódzkodom a ragasztótól, mert nem ragad meg benne a gyöngykupak, hanem azért mert láttam már 1 év után szétmálló ragasztott darabot. Magyarul az időtállóságában nem bízom!!

   Törlés
 6. Nagyon jó lett! Irígykedem, hogy már ismeritek ezt a technikát.

  VálaszTörlés