Oldalak

szerda, július 31

Firkálgatok

 Még mindig nem jó a webboltom. Stresszes vagyok és az eladások csappanása miatt unatkozom is. Ezért előkaptam pár A4-es lapot, kettévágtam őket, majd kettétűrtem a feleket és elkezdtem rajzolgatni.

Ha eléggé ismertek, akkor tudjátok rólam, hogy semmi de semmi kézügyességem nincs. Nem tudok két egyforma kőrt rajzolni, ha kidugott nyelvvel koncentrálok, akkor sem. Ezért sose próbáltam igazán rajzolni. 

Iskolában is akkor kaptam jó jegyet egy egy alkotásra, ha vonalzóval eshettem neki. :D Például a műszaki rajz órákon mindig dicséretet kaptam. De ott ugye, csak a szemed kellett és a vonalzód. 

Ha gyöngyfűzést tanítottam, akkor igyekeztem előre dolgozni és gépen megrajzolni a mintát, hogy ne ott kelljen improvizálni, mert abból nem tanultok :D 

Na, de most úgy gondoltam, hogy a firkáláshoz nem kell kézügyesség. Itt ahogy esik úgy puffan a jó. Hát nem :D De nem baj, mert leköt és ez is kreatív. Ha meglesz a webboltom újra, akkor ez csak szép emlék marad... vagy karácsony környékén ezzel pihenek, nem a kötéssel. :)

Ti milyen alkotásokat készítetek? Mást, mint amivel mindennap foglalkoztok.


csütörtök, július 25

Papírsárkány vagy Arrow fülbevalók

 Még jó pár éve csináltam egyet, megrendelésre és már akkor éreztem, hogy lehet ez több is, más is. Tavaly elszállt velem a ló :D Látjátok hány félét csináltam? Még terveket is csinálnom kellett a tulipánosokhoz.











Sajnos a webboltom még mindig javítás alatt, de ha bárki hasonlót szeretne írjon rám bárhol, igyekszem figyelni minden csatornámat :)


péntek, július 19

CrystalDrop, azaz kristály csepp fülbevaló

 Ez sokatoknak csak egy ujjgyakorlat lehet, de mindannyian kezdtük valahol és emlékszem még, hogy mennyire örültem, amikor először sikerült ezt a formát befoglalni. Ezért gondoltam, hogy a kicsit haladó gyöngyfűzőknek is mutatok egy megfűzhető ékszert. Egyszerű, de mégsem annyira egyszerű. Van benne kihívás, mert néhol erősen kell húzni, de nem annyira, hogy elpattanjon a damil. Szóval lehet vele gyakorolni :)




A mintáját a szokásos helyen találjátok, a csatornámon.
Illetve kiraktam pár egységcsomagot az Etsy boltomba, ha esetleg nincs ilyen cseppetek, vagy nem akartok gyöngyöket keresni hozzá.



kedd, július 16

Virágbimbó, azaz FlowerBud fülbevaló

 Szeretek sokfélét fűzni. Kezdőket és haladókat is tanítottam emiatt. Mert szeretek az alaptehnikákkal is fűzni egyszerűbb dolgokat és néha szeretem túlkomplikálni az életemet egy-egy nehezebb feladattal is. 

Ez a fülbevaló egy egyszerű darab. Alaptehnikát tanulhatsz meg vele: a herringbone öltést... azaz annak a hurka változatát.




Ha szeretnéd megfűzni, akkor a csatornámon találod a mintáját: ITT
Köszönöm, ha bármiféle jelzést adsz a munkámról. Például ha tetszik, iratkozz fel és néha küld egy-egy "tetszik"-et :)


vasárnap, július 7

Peyote Puffy Mandala fülbevaló

 Ez nem az én mintám. Egy sima peyote kőr, amit továbbgondoltam és duplásítottam. De gondoltam, hátha érdekel titeket is a megvalósítása.

Ezért most ennek a fűzését vettem fel nektek, hogyha szeretnétek, megfűzhessétek.

Olyan könnyen készíthető bele minta is... az évek során sok ilyen mandalát készítettem, egyik-másikban minta is van. De most csak ilyen csíkosat terveztem, hogy ne zavarjak senki össze a fűzéssel :)




Ha megfűznéd, akkor a mintáját a csatornámon találod!